Плаж Аспровалта

Организирания плаж на Аспровалта се простира на дължина 7 км в сърцето на Струмския залив.Чистотата на водите, точността на предлаганите услуги и забележителната новопостроена пешехода алея, са основания за посещение на цялото семейство. Тук се провежда всяка година гръцкото първенство по плажен волейбол на юноши. Да не забравите да посетите малкото хълмче, което се намира на центъра на плажната ивица, където сред една зелена обстановка ще се насладите на аромата на морето.

Плаж Врасна

Врасна е курортно селище, намиращо се до Аспровалта. Тези, които обичат разнообразието и разходките може да го посетят, тъй като е много близо.

Плажа на Врасна е добре организиран с дължина 4 км. местните го наричат Парагакия.

За него са характерни  дълбоки води, плажа на селището се гордее с прекрасната си гледка към селищата на Ставрос и Ано Ставрос. Успоредно на плажната ивица ще намерите пешеходната алея на Неа Врасна, където се провеждат много културни мероприятия през лятото и е идеалното място за разходка за хора на всякаква възраст. Ако обичате да сърфирате, този плаж е подходящия за вас, тъй като специалното вълнение на морето, дължащо се на топографията на морското дъно предлага силни емоции. Спасителното покритие дава условията за един плаж подходящ за безопасно плуване.

 

 

Плаж Ставрос

В селището Ставрос ще намерите три добре организирани плажове. Първият от тези, „Милиес”, се намира веднага след Ставрос, по пътя за Олимпиада. Простира се на дължина 2 км в подножието на планина Холомонта, като в единия край е обсипан със златист пясък, а на другия край плажа е украсен с големи камъни, които му придават див чар. Плиткото море и присъствието на спасители през лятото, го правят идеален избор за семейства.

Вторият плаж, „Платаня” се намира в края на Ставрос и има конкретна причина за посещаване. Повече от сто вековни чинара предлагат, от векове напред, прохлада на посетителите. Тази уникална картина заедно с съоръженията за волейбол и баскетбол, детските площадки и зони за отдих, които са в хармония с природата превръщат плажа в идеалена зона за почивка, прохлада и игри.

Третият добре организиран плаж на Ставрос, „Рихиос”, се намира в началото на селището, там кадето река Рихиос-от която е взел и името му, се влива в Струмския залив. С плажна ивица от 1 км и характерният за него фин пясък, „Рихиос” има прекрасна гледка към селището Ано Ставрос.